Общи условия ПДФ Печат Е-мейл

1. Необходимо е туристът да разполага със задграничен паспорт или лична карта /при пътуване в страните-членки на ЕС и Македония/ със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването. За неспазване на тези условия от страна на туриста и за проблеми, възникнали по тази точка, агенцията не носи отговорност.

2. Деца под 18 г. пътуват със задграничен паспорт. При пътуване само с единия родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация на български език от другия родител. Ако пътува само или с други хора декларацията трябва да бъде заверена от двамата родители. Оригиналната декларация трябва да бъде налична и представяна по време на пътуването. За неспазване на това условие от страна на туристите и за проблеми, възникнали по тази точка, агенцията не носи отговорност.

3. Преди пътуването е задължително подписването на договор за организирано пътуване по избраната програма.

4. Всяка направена резервация се счита за валидна само и единствено след внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена /освен ако в условията  за записване не е спомената друго/. Останалите 70% от сумата се заплащат в срок от 14 дни преди датата на заминаване.

5. Не заплащането на цялата сума за пътуването в посочения срок, се счита за отказ от направената резервация. В този случай или при отказ на туриста от пътуването по други причини, влизат в сила следните неустойки в полза на туристическата агенция:

Анулиране на резервацията до 3 месеца преди датата на пътуването – 0% неустойка;

до 30 дни преди датата на пътуване – 20%; от 29

до 16 дни -30%;

от 15 до 10 дни -70%;

по-малко от 10 дни до началото на пътуването-100 % от пълната стойност.

6. При неспазване на условията по договора туристът е длъжен своевременно и на място да уведоми представителите на туристическата агенция, в следствие на което трябва да бъде съставен констативен протокол, подписан от лицата, оторизирани да удостоверяват фактите и обстоятелствата. Всички рекламации се подават в писмен вид, в срок 7 дни, след получаване на туристическата услуга. Туристическата агенция разглежда рекламациите и изпраща отговор в писмен вид в срок от един месец след получаването им.

Заплащането на желаната от Вас туристическа услуга става в български лева (ако е в евро - по фиксинга на БНБ) в офиса на агенцията на посочения адрес, откъдето ще получите и билета за пътуване и туристическия ваучер.

 
Туристическа агенция Хемус тур е член на Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти abbta и наtravel-shc